13 de juliol del 2013

Etapa 1: Roses – Ripoll

Avui hem iniciat la ruta, la tant desitjada ruta. I ha estat marcada per l'hora de sortida, les 11h del matí atès el fet que part de l'expedició havia de desplaçar-se a Roses des de Vilanova i part de l'altra des de Montagut. Ha agreujat l'horari de sortida el fet que un corredor (no vull dir noms però comença per est i acaba per eve) s'ha deixat el mòbil en l'Àrea de Servei del Montseny de l'autopista. Finalment, però, hem recuperat l'aparatu gràcies a l'Assumpta que de Roses s'ha desplaçat novament a l'Àrea de Servei. Aubisque la Intendència!!!!!!!!!

Ja en termes esportius hi ha hagut dues parts diferenciades de l'etapa en molts àmbits. Per exemple en el paisatgístic, constatant un fet irrefutable que entre Roses i la Garrotxa és enormement... com ho diria... enormement lleig; en fi, sort que la Garrotxa ha arreglat la situació.

En l'àmbit climatològic la jornada ha estat un forn amb temperatures molt elevades durant bona part de l'etapa (a destacar molt positivament per paliar aquest aspecte la font d'aigua fresqueta a Sant Joan les Fonts i la nevereta elèctrica que jo, en contra de l'opinió majoritària, vaig defensar d'endur-nos), però quan hem entrat al Ripollès al capdamunt del Coll de Canes s'ha encapotat el cel i fins hi tot hem tingut una bona remullada de pluja.

I en l'àmbit de perfil d'etapa la primera part ha transcorregut per terreny planer (en realitat era allò que anomenaríem falso llano picant amunt) fins que a l'altura d'Olot hem enfilat el Coll de Canes via Coll de Coubet. El coll, de 12 km, no tenia gran desnivell ni grans pendents, però el sol i la calor han fet estralls.

A hores d'ara ja ens hem instal·lat a un càmping entre Ripoll i Campdevànol (un càmping amb una fauna peculiar, peculiar de la conurbació metropolitana), descansant per l'etapa de demà, plena de muntanya i enormement més complicada que la d'avui. Demà dormirem a La Seu d'Urgell i hi arribarem per la zona de l'Alt Berguedà pujant els ports de La Trapa, Coll de Josa i Laguén.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada